ART LOFT

 

This house is a post and beam “Deck House” kit built in the early 1970s. The new owner loved the location of the house, but found the interior to be dark and dated with inadequate display space for her extensive art collection. She engaged us to remodel the interior by changing its finishes, and by modernizing the kitchen and bathrooms.


We began in the public areas by exposing the frame of the original house. All new walls are objects that have been placed without touching the frame, allowing space to flow in all directions. The frame organizes the plan, and allows all spaces to relate to each other.
The new finishes allow for a neutral backdrop for art. A simple palette of white oak floors, white painted drywall and cabinets, sandblasted glass, bluestone, and new lighting complete the renovation.

Awards: 1998 Washington Chapter / AIA Washingtonian Award; 1997 Best of the Year Renaissance Award, Remodeling Magazine

Photographer:  David Burroughs

CQALogo_WIXwebsite2019.png

1054 31st STREET, NW

SUITE 315

WASHINGTON, DC 20007

202.337.0090

CQA@CUNNINGHAMQUILL.COM

  • Black Houzz Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Instagram

 © CUNNINGHAM | QUILL ARCHITECTS 2019