DAVIS PLACE

 

A site organization and massing strategy was devised to reinforce the primary priority: to foster a sense of community within Davis Place and with its neighbors. The ten condominiums were distributed into four distinct forms linked by breezeway circulation in a “four-square” arrangement. This strategy breaks down the overall mass into house-like forms conducive to the porous residential street and promotes individuality. To encourage neighbor interaction, more public areas within the dwellings are arrayed adjacent to the shared community circulation breezeways while more private spaces within the dwellings are pushed to the outer corners to allow a quiet retreat.

Awards: 2015 Design Arlington Merit Award; 2013 AIANorthern Virginia Chapter Merit Award; 2012 AIA Potomac Valley Chapter Honor Award; 2010 AIA DC Chapter Washingtonian Distinctive Residential Architecture Award

Photographer:  Hoachlander Davis Photography

CQALogo_WIXwebsite2019.png

1054 31st STREET, NW

SUITE 315

WASHINGTON, DC 20007

202.337.0090

CQA@CUNNINGHAMQUILL.COM

  • Black Houzz Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Instagram

 © CUNNINGHAM | QUILL ARCHITECTS 2019