NEWARK RESIDENCE

 

Overlooking the historic Rosedale estate in the historic district of Cleveland Park, Washington, DC, the Newark Residence is a thoughtful renovation of a 1924 house. Axial plan relationships are used throughout the project to connect the house and site. The existing organization of the first floor of the house was inconsistent with a modern family life. The family room opened out to a quiet secluded patio while the formal dining room connected the house to the pool and yard. By transforming the secluded and outdated kitchen and the dark, over-sized dining room into an open family room with eat-in kitchen, the entire family is able to gather in one space. The breakfast room addition gives the family extra space and brings an abundance of natural light into the house while providing a visual connection to the pool and yard. Mahogany and painted trim visually unite the spaces. The second floor plan was rearranged to create a master suite. This eighty-five year old house has been updated to twenty-first century family life while maintaining its history and dignity.

PhotographerPaul Burk Photography

CQALogo_WIXwebsite2019.png

1054 31st STREET, NW

SUITE 315

WASHINGTON, DC 20007

202.337.0090

CQA@CUNNINGHAMQUILL.COM

  • Black Houzz Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Instagram

 © CUNNINGHAM | QUILL ARCHITECTS 2019