DIVINE HOUSE

This contemporary home uses an open living concept with strong indoor/outdoor connections. The owners expressed a clear vision of a tall central Living/Dining/Den space around which the rest of the house and its site were to be designed. The result is an interlocking series of rooms with an abundance of natural light. Each volume of the house is cut away to reveal a warm and inviting palette of oak and stone inside and outside the house.


The property is located in a suburban neighborhood characterized by long asphalt driveways and a mix of houses reflecting single family development styles of the past fifty years. Often the most prominent street feature of the neighboring houses are the garage doors. In an effort to avoid replicating this, the garage doors are tucked under a large wrap-around front entry porch. In lieu of a driveway, cars enter from the street into a pervious gravel stone parking court that can be used for multiple purposes.

Photographer:  Hoachlander Davis Photography